top of page

Ciber Drink, kas tai?

Kas suteikia sveikatinimo poveikį?

Gera savijauta, puikia nuotaika žmogui, suteikia gerosios žarnyno bakterijos ir jos unikali sudėtis. Bakterijos (mikrobiota) daugindamos žarnyne išskiria (gamina) amino rūgštys, fermentus, biologiškai aktyvias medžiagas, mikro-makroelementus, vitaminus ir kitas vertingas medžiagas. Šiandien dienai nustatyta, kad mūsų žarnynas pagamina 95 proc. laimės hormono dopamino, tokiu būdu galime sakyti: kad jeigu pas žmogų geras virškinimas, jisai yra laimingas.


Bakterijos (mikrobiota)

slopina patogeniškos mikrofloros augimą ir vystymąsi, dėl šio proceso žarnyne normalizuojasi mikrobiotos sudėtis, išvalomos žarnyno sienelės nuo nesuvirškintų maisto likučių, ko pasėkoje gerėja biologiškai aktyvių maistinių medžiagų įsisavinimas ir toksinų pašalinimas iš organizmo.





Mokslas šiuo metu pripažįsta

 Kad stabili ir sveika mikroflora-probiotikai (gerosios žarnyno bakterijos) kurioms mūsų organizmas yra namai, saugo žmogų nuo ligų ir palaiko jo sveikatą, nebent būtų sutrikdyta mikrofloros sudėtis ir sumažintas jos kiekis. Tam didelią įtaka tūri, netinkama, neracionali mityba, užterštas mikroklimatas, blogi mitybos įpročiai, dažna ir nepagrįsta antibiotikų terapija ir kt.


Ar tai gali sutrikdyti kokybinę ir kiekybinę mikrobiotos sudėtį?

Be jokios abejonės, tai paveiks žmogaus kūno būklę ir jo sveikatą, nes probiotikai užtikrina storosios žarnos mikrofloros gerovę, storosios žarnos gera būklę ir yra būtinas veiksnys žmonių sveikatai, atsižvelgiant į reikšmingą jų metabolinį poveikį. Prebiotikų trūkumo šalinimas šiuolaikinėmis sąlygomis yra susijęs su subalansuotos mitybos užtikrinimu visų amžiaus grupių žmonėms, pradedant naujagimiais ir baigiant vyresnio amžiaus žmonėmis.


‘’Ciberdrink’’produkto išskirtinumas?

  • Fermentacijos procese (procesas vyksta be deguonies) nedalyvauja mielės. Mielės iš cukraus gamina alkoholį, o pieno rūgšties bakterijos gamina pieno rūgštį.

  • Parinktas specialus saldiklis, kuris neišprovokuoja gliukozės pakilimo kraujyje ir atitinkamai neišprovokuojamas insulinas.

  • „Ciber drink” giroje yra pristatyti 4 įvairus skoniai: rūgštumas, saldumas, kartumas ir aštrumas. Kiekviena iš jų turi savo paskirtį.


  • Rūgštumas – stabilizuoja/atstato žarnyno pH, saldumas – specialiai parinktas saldiklis, kuris nekelia gliukozės kraujyje ir neprovokuoja insulino išsiskyrimo , kartumas ir aštrumas stimuliuoja tulžies išsiskyrimą, ko pasekoje pagerėja virškinimo procesas.

  • Naturalios fermentacijos metu, pieno rūgšties bakterijų (PRB) lakto ir bifidobakterijų dėka susidaro pieno rūgštys, kurios sumažina žarnyno turinio pH žemiau 4, dėl to slopinamas mikroorganizmų skatinančiu puvimo procesus augimas ir dauginimasis.

  • Probiotikai sukimba su žarnyno epitelio ląstelėmis ir gali sėkmingiau konkuruoti su patogeniniais mikroorganizmais dėl vietų ant žarnyno sienelių, kas leidžia efektyviai kovoti, dėl riboto maistinių medžiagų kiekio ir tai galiausiai lemia nepageidaujamos mikrofloros augimo slopinimą.

  • Apsauginė probiotikų funkcija paaiškina jų priešnavikinį ir antialerginį poveikį.


Tai unikalus produktas, kuris yra sukurtas Lietuvos mokslininkų, Kauno technologijų universitete (KTU). Probiotinė gira „Ciber drink’’ lengvai virškinamas mitybos produktas, pagrįstas natūraliais ingredientais, su labai mažu kiekiu pridėtinio cukraus. Giroje ” Ciber drink” esanti cukrų, fermentacijos proceso metu, kaip maistą suvartoja pridėtinės PRB (pieno rūgšties bakterijos). Mūsų gaminamo produkto unikalumas, tai pieno rūgšties bakterijos, ne pieno produktuose!

Labai daug geros informacijos apie fermentuota maistą, imbierą, ciberžolę, pelyną ir PRB (pieno rūgšties bakterijas) jus sužinosite paskaite KTU mokslininkų ataskaitą, apie imbierinio gėrimo kūrimo procesą ir jo gamybos technologija.


Giros tyrimus rasite čia  

Daugiau apie Ciberdrink 

3 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Comments


bottom of page