top of page
Aleksas Patapavičius

Gerosios žarnyno bakterijos

Atnaujinta: 03-21




Natūraliai fermentuota gira „Ciber drink”

Kaip gerosios žarnyno bakterijos veikia žmogaus organizmą? Tam, kad mūsų virškinimas būtų geras, turi būti palaikoma virškinamojo trakto mikrofloros (bifidobakterijų ir laktobakterijų) pusiausvyra. Gerosios žarnyno bakterijos aktyviai dalyvauja virškinimo procese ir sintetina biologiškai aktyvias medžiagas: amino rūgštys, makro ir mikro elementus, įvairius vitaminus, kitas vertingas medžiagas. Mes, gamybos procese  specialiai į ‘’Ciber Drink’’ girą dedame “Hansen’’ firmos PRB (pieno rūgšties bakterijas). Mūsų gaminamos giros unikalumas, tai pieno rūgšties bakterijos - ne pieno produktuose!, tad šio tradicinio gėrimo ragauti verta ne tik dėl malonaus skonio, bet ir tikrai vertingų jo savybių organizmui.

Tai unikalus produktas, sukurtas Lietuvos mokslininkų Kauno technologijos universitete (KTU). Joje gausu B grupės vitaminų ir pridėtinių pieno rūgšties bakterijų (PRB). Gėrimas yra savito ir malonus skonio, kurį įvertins tikrieji gurmanai. „Ciber Drink“ – puikus pasirinkimas norintiems atgaivinti gomurį, bei vertinantiems sveiką gyvenimo būdą.



Kas per gėrimas yra gira?

Kam reikalingos gerosios žarnyno bakterijos? PRB (pieno rūgšties) bakterijos aktyviai dalyvauja virškinimo procese, jos besimaitindamos valo mūsų žarnyną nuo maisto liekanų, dalyvauja maisto komponentų irimo procesuose, atlieka virškinimo funkciją, stimuliuoja imuninę sistemą, reguliuoja žarnyno pralaidumą, apsaugo nuo nereikalingų bakterijų ir toksinų patekimo į kūną. Be to, gamina pieno rūgštį, kuri sudaro nepalankias sąlygas ‘’blogosioms’’– patogeninėms bakterijoms veistis. Tai sumažina tikimybę susirgti infekcinėmis ligomis ar apsinuodyti“.

Vienas seniausių natūralių gėrimų, kuris pradėtas gaminti Rytų Europoje, baltų apgyvendintoje teritorijoje. Rašytiniuose šaltiniuose gira minima dar XVI amžiuje, tai buvo Lietuvos kunigaikščių, didikų, bajorų rūmuose bei dvaruose, klebonijose ir vienuolynuose gaminamas gėrimas. Šis gėrimas - gira buvo išskirtinis, juo vaišindavosi švenčių metu. Tuo laikmečių dar nebuvo cukraus ir girą dėl skoninių savybių gardindavo su įvairiomis uogomis, juodosiomis trešnėmis, ar net miško našlaitėmis. Gira kurioje natūraliai daugindavosi gerosios žarnyno bakterijos paskatindavo virškinimo procesą, pagelbėdavo po sočių valgių ir ilgu vakariniu pasisėdėjimų prie vaišių stalo.



Kaip gerosios žarnyno bakterijos veikia žmogaus organizmą?

Tam, kad mūsų virškinimas būtų geras, turi būti palaikoma virškinamojo trakto mikrofloros (bifidobakterijų ir laktobakterijų) pusiausvyra. Gerosios žarnyno bakterijos aktyviai dalyvauja virškinimo procese ir sintetina biologiškai aktyvias medžiagas: amino rūgštys, makro ir mikro elementus, įvairius vitaminus, kitas vertingas medžiagas. Mes, gamybos procese specialiai į ‘’Ciber Drink’’ girą dedame “Hansen’’ firmos PRB (pieno rūgšties bakterijas). Mūsų gaminamos giros unikalumas, tai pieno rūgšties bakterijos - ne pieno produktuose!, tad šio tradicinio gėrimo ragauti verta ne tik dėl malonaus skonio, bet ir tikrai vertingų jo savybių organizmui.

Kam reikalingos gerosios žarnyno bakterijos?

PRB (pieno rūgšties) bakterijos aktyviai dalyvauja virškinimo procese, jos besimaitindamos valo mūsų žarnyną nuo maisto liekanų, dalyvauja maisto komponentų irimo procesuose, atlieka virškinimo funkciją, stimuliuoja imuninę sistemą, reguliuoja žarnyno pralaidumą, apsaugo nuo nereikalingų bakterijų ir toksinų patekimo į kūną. Be to, gamina pieno rūgštį, kuri sudaro nepalankias sąlygas ‘’blogosioms’’– patogeninėms bakterijoms veistis. Tai sumažina tikimybę susirgti infekcinėmis ligomis ar apsinuodyti“.


Koks gerųjų bakterijų kiekis giroje yra optimaliausias?

Mes ilgai diskutavome su mokslininkais, mikro biologais ir mitybos specialistais, dėl teisingo gerųjų bakterijų santykio mūsų gaminamos giros sudėtyje ir priėjome prie išvados, kad reikėtu pasižiūrėti: o kaip yra gamtoje - koks maisto produktas yra geriausias probiotikas ant mūsų kasdienio valgių stalo? kuris suteiks daug naudos ir nepadarys jokios žalos mūsų organizmui. Ir toks produktas pasirodo yra: tai rauginti kopūstai. Visi rauginti - fermentuoti maisto prodūktai yra labai naudingi žmogaus organizmui, bet rauginti kopūstai ypatingai išsiskiria iš jų sąrašo, kadangi gausiai praturtinti gerosiomis žarnyno bakterijomis, kurios gamina įvairius vitaminus, mikro ir makro elementus, kitas vertingas medžiagas, rūgštys ir yra idealus - išskirtinis maisto produktas. Gamindami ‘’Ciber Drink’’ gira mes dedame ‘’Hansen’’ firmos gerųjų žarnyno bakterijų tokį kiekį, kad atitiktų PRB (pieno rūgšties) bakterijų kiekį raugintuose kopūstuose. Čia svarbiausias principas - nepadauginti ir nepakenkti!


Kaip girą “Ciber Drink" reikia vartoti?

Gėrimą rekomenduojama gerti mažais gurkšneliais prieš valgį, arba stipriai pasisotinus po valgio, nes tai paskatina virškinimo procesą ir nuima sunkumą pilvo srityje. Jeigu kartais ir išgertumėte didesnį kiekį giros ‘’Ciber Drink’’pergyventi neverta, nes apsinuodyti ar padauginti giros galimybės nėra.


Laikymo sąlygos

Natūralią ‘’Ciber Drink’’ girą, reikia laikyti šaldytuve 2-5 laipsnių temperatūroje. Laikant šaldytuve gira turi ilgą 180 dienų galiojimo terminą, nes PRB bakterijos žemoje temperatūroje įpuola į anabiozės (miego) būsena ir visi procesai labai sulėtėja.


Kaip veikia gerosios žarnyno bakterijos?

Patekusios į žarnyną, ‘’gerosios bakterijos’’ kūno temperatūroje greitai atgyja (Visus ‘’naudingus’’gėrimus reikia gerti, tik mažais gurkšniukais, nes geriamas dideliais gurkšniais skystis nespėja sušilti iki kūno temperatūros). Šalto skysčio organizmas į žarnyną nepraleidžia – prievartis užsidaro ir skystis būna skrandyje tol kol sušyla. Rūgštinėje skrandžio terpėje gerosios bakterijos žūsta. Todėl geriausia, kada skystis kuriame yra gerųjų žarnyno bakterijų patenka tiesiai į plonąjį žarnyną. Veikdamos žmogaus organizme gerosios žarnyno bakterijos stimuliuoja ir stiprina imuninę sistemą, palaiko normalų žarnyno pH, gamina B grupės vitaminus, skatina aminorūgščių, mineralų, vitaminų, angliavandenių ir baltymų sintezę. Tad jei norite jaustis gerai išgerkite šio gėrimo ir prieš valgį, ir kartais po jo ir jei „neveikia“ skrandis – išgerkite jos profilaktiškai, bent po kelis gurkšnelius kasdien. Tai gėrimas kuris padės nuo persivalgymo, norintiems geriau jaustis ir tiems kas turi problemų su žarnynu bei virškinimu“. Mano, kaip giros gamintojo bene didžiausias laimėjimas, kad ‘’Ciber Drink’’ gira su malonumu geria vaikai.


Kuo yra svarbios šio gėrimo skoninės savybės?

Kam reikalingos gerosios žarnyno bakterijos? PRB (pieno rūgšties) bakterijos aktyviai dalyvauja virškinimo procese, jos besimaitindamos valo mūsų žarnyną nuo maisto liekanų, dalyvauja maisto komponentų irimo procesuose, atlieka virškinimo funkciją, stimuliuoja imuninę sistemą, reguliuoja žarnyno pralaidumą, apsaugo nuo nereikalingų bakterijų ir toksinų patekimo į kūną. Be to, gamina pieno rūgštį, kuri sudaro nepalankias sąlygas ‘’blogosioms’’– patogeninėms bakterijoms veistis. Tai sumažina tikimybę susirgti infekcinėmis ligomis ar apsinuodyti“.Kam reikalingos gerosios žarnyno bakterijos? PRB (pieno rūgšties) bakterijos aktyviai dalyvauja virškinimo procese, jos besimaitindamos valo mūsų žarnyną nuo maisto liekanų, dalyvauja maisto komponentų irimo procesuose, atlieka virškinimo funkciją, stimuliuoja imuninę sistemą, reguliuoja žarnyno pralaidumą, apsaugo nuo nereikalingų bakterijų ir toksinų patekimo į kūną. Be to, gamina pieno rūgštį, kuri sudaro nepalankias sąlygas ‘’blogosioms’’– patogeninėms bakterijoms veistis. Tai sumažina tikimybę susirgti infekcinėmis ligomis ar apsinuodyti“.

Gira “Ciber Drink’’ su gerosiomis žarnyno bakterijomis tūri: rūgštumo, kartumo, aštrumo ir saldumo.

‘’Ciber Drink’’skonį suformuoja keturi esminiai ingredientai:

  1. Lakto ir bifido bakterijos suteikia rūgštumo,

  2. Ciberžolė, pelynas ir apinys kartumo,

  3. Imbieras aštrumo,

  4. Natūralus saldiklis stevija - pasaldina girą. Stevija, tai specialiai parinktas saldiklis, kuris nekelia gliukozės kraujyje ir neprovokuoja insulino išsiskyrimo. Aštrumas, rūgštumas ir kartumas reikalingi, kad išsiskirtų tulžis, kuri susijungusi su kasos fermentais paskatintu virškinimą (kasos fermentai efektyviai veikia tik su tulžies pagalba). Visi giros gamyboje naudojami produktai yra natūralus, be priemaišų ir bereikalingų priedų. Nenaudojami jokie maistinių medžiagų koncentratai, arba produktų konservantai.


Kaip „Ciber Drink“ sudėtyje esantys imbieras ir ciberžolė ir pelynas pagerina virškinimą. Kokiu būdu?

Gira tekėdama per stemplę, per viršutinį skrandžio skliautą, per prievartį patenka į žarnyną. Ten kur prievartis yra tulžies latakas, svogūnėlis su uodegyte. Kaip tik uodegytė jaučia rūgštumą, kartumą, aštrumą arba riebumą, išsiskiria tulžis (jinai teka iš tulžies pūslės, kartu su nešvarumais, kurie tenai kaupiasi, nes kepenys valydamos kraują, nešvarumus varo į tulžies puslę). Štai kodėl mums būtina periodiškai išprovokuotį tulžies išsiskirima. Tokiu būdu gira padeda, jeigu buvo persivalgyta ir suvartota per daug maisto ir dėl to kyla virškinimo problemų.

56 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Коментарі


bottom of page