top of page

Pieno rūgšties bakterijos (PRB) – kuo jos naudingos?

Pieno rūgšties bakterijos – tai gyvi ir aktyvūs mikroorganizmai, gyvenantys ir besidauginantys mūsų žarnyne. Jie pasižymi dideliu poveikiu ne tik mūsų sveikatai, bet ir emocinei savijautai, nuotaikai. Deja, veikiant skirtingiems faktoriams (po antibiotikų vartojimo, karščiavimo ir kt.), gerųjų bakterijų kiekis mūsų virškinimo sistemoje gali gerokai sumažėti. Tokiu atveju gydytojai pataria atstatyti gerąją organizmo dalį, tai yra papildyti atsargas: vartoti kuo daugiau probiotinio (didelę gerųjų bakterijų koncentraciją turinčio) maisto ir gėrimų.


Kaip veikia pieno rūgšties bakterijos (PRB)?

Laktobakterijos išskiria pieno rūgštį, normalizuodamos mikroorganizmų sudėties balansą ir išvalydamos žarnyno sieneles nuo nesuvirškintų maisto likučių. Visa tai padeda palaikyti puikią virškinamojo trakto veiklą. O kuo sveikesnis žarnynas – tuo aktyviau šalinami iš organizmo toksinai, lengviau įsisavinamos biologiškai aktyvios maistinės medžiagos. Rezultatas: stipresnis imunitetas, geresnė sveikata, skaidresnė nuotaika, kai šie faktoriai išsivysto, žmonės išvengia net priklausomybių.Fermentacijos metu pieno rūgšties bakterijos (PRB) sintetina vitaminus ir mineralines medžiagas, gamina biologiškai aktyvius peptidus, pasižyminčius kraujospūdį mažinančiomis, antimikrobinėmis, antikancerogeninėmis, priešgrybelinėmis, priešuždegiminėmis, antidiabetinėmis, antiaterosklerozinėmis bei antioksidacinėmis savybėmis.



Gerosios bakterijos Jums gali padėti:atkurti virškinamojo trakto mikroflorą, dalyvaujančią maisto komponentų irimo procesuose;sustiprinti imunitetą;pašalinti iš organizmo toksinus;pagerinti virškinimą;normalizuoti medžiagų apykaitą;slopinti sąlygiškai patogeniškos mikrofloros augimą ir vystymąsi žarnyne, normalizuoti jo mikrobiotos sudėtį;pagerinti biologiškai aktyvių maistinių medžiagų įsisavinimą.


Moksliniai tyrimai įrodo ir patvirtina

Anot Harvardo universiteto mokslininkų, gerosios bakterijos itin rekomenduojamos tiems, kas susiduria su viduriavimu arba vidurių užketėjimu, kam rasta Helicobacteri pylori bakterija, o taip pat susiduriantiems su makšties, šlapimo takų, virškinamojo trakto infekcijomis. (nuoroda: https://www.health.harvard.edu/nutrition/understanding-the-health-benefits-of-taking-probiotics)Be to, mokslininkai mano, kad gerosios bakterijos gali pasitarnauti kaip alternatyvus vėžio prevencijos ir gydymo būdas. Šiuo metu vykdomi tyrimai šiai prielaidai patvirtinti. Mūsų produktus galite rasti čia


Probiotinis maistas ir gėrimai

Reguliariai vartojant gerosiomis bakterijomis prisotintą maistą ir gėrimus, palaipsniui atkuriama virškinimo trakto mikroflora, pagerinamas virškinimo trakto funkcionalumas, pašalinami organizmą nuodijantys toksinai, šlakai, pelėsiai bei blogųjų bakterijų kolonijos. Organizmo ląstelės ima geriau įsisavinti vitaminus bei mineralus. Viso to pasėkoje sustiprėja imunitetas, pagerėja fizinė ir psichinė sveikata bei nuotaika, didėja atsparumas bakterinėms ir virusinėms ligoms.




Fermentuotos produkcijos nauda organizmui

Anksčiau apie fermentuotų maisto produktų poveikį sveikatai nieko nebuvo žinoma, ir mes žmonės tai pat pamirštame, kad sveikata svarbiausias mūsų resursas. Žmonės fermentavo maistą tik tam, kad išsaugotų jį, prailgintų jo galiojimo laiką, pagerintų skonį. Ilgainiui tokie produktai tapo neatsiejama daugelio kultūrų dietos, tai yra kūno svorio mažinimo dalimi. O vėliau, atradus jų naudą sveikatai, tapo ir mokslininkų taikiniu. Jau yra patvirtinta, kad fermentuotas maistas ir gėrimai yra naudingi ne tik bendrai žmogaus sveikatai bei virškinimo sistemai, bet ir kognityvinėms, pažinimo funkcijoms. Natūraliai fermentuota gira „Ciber drink” – pagaminta iš natūralių ingredientų, lengvai virškinama, su labai mažu kiekiu pridėtinio cukraus. Tai unikalus produktas, sukurtas Lietuvos mokslininkų Kauno technologijos universitete (KTU). Joje gausu B grupės vitaminų ir pridėtinių pieno rūgšties bakterijų (PRB).


0 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page