Daukanto g. 10, Palanga, Lietuva

info@psvcentras.lt

Probiotinis gėrimas „Sveikuolių gira“

Kas padeda žmogui gerai jaustis ir išlikti sveikam.

Šias galimybes jam suteikia stabili ir sveika mikroflora – probiotikai: arba gerosios, simbiotinės  žarnyno bakterijos, kurioms mūsų organizmas, yra namai. Ši mikroflora saugo žmogų nuo ligų ir palaiko jo sveikatą, nebent būtų sutrikdyta mikrofloros sudėtis ir sumažintas jos kiekis. Tam didelę įtaką turi, netinkama, neracionali mityba, aukšto glikeminio indekso produktai (produktai turintis daug pridėtinio cukraus) užterštas mikroklimatas, blogi įpročiai, dažna ir nepagrįsta antibiotikų terapija ir kt. Tai gali sutrikdyti kokybinę ir kiekybinę mikrobiotos sudėtį, kuri neabejotinai paveiks kūno būklę ir žmogaus sveikatą.
Todėl, probiotikai užtikrinantis storosios žarnos mikrofloros gerovę, storosios žarnos natūralią būklę, yra būtinas veiksnys žmonių sveikatai, atsižvelgiant į reikšmingą jų metabolinį poveikį. Probiotikų trūkumo pašalinimas šiuolaikinėmis sąlygomis yra susijęs su subalansuotos mitybos užtikrinimu visų amžiaus grupių žmonėms, pradedant naujagimiais ir baigiant vyresnio amžiaus žmonėmis.

Ženkite tiesiai į parduotuvę >>

Probiotinis gėrimas „Sveikuolių gira“

Tad, jei jaučiate, kad maistinės skaidulos, kurias gaunate valgydami nesiekia 30 g, per parą, būtina vartoti papildomus produktus. Puikiu pasirinkimu gali tapti fermentuotas natūralus  gėrimas ‘’gira’’. Probiotinis gėrimas ”Sveikuoliu gira” yra lengvai virškinamas mitybos produktas, pagrįstas natūraliais ingredientais, su labai mažu kiekiu pridėtinio medaus (11-15gr.) vienam litrui.

Naminė gira puikiai atgaivina ir yra naudinga organizmui. Gira labai gerai atstato prarastų skysčių balansą, ji taip pat stimuliuoja skrandžio sulčių ir tulžies išsiskyrimą, joje gausu B grupės vitaminų.

“Sveikuolių gira”puikiai tinka norintiems pagerinti virškinamąjį traktą, normalizuoti medžiagų apykaitą, sustiprinti imunitetą, pašalinti toksinus iš organizmo. Atsiminkite, kad, žarnyno atstatymas yra geros sveikatos ir ilgaamžiškumo pagrindas.

Į gėrimo sudėtį įeina:

  • ciberžolė;
  • imbieras;
  • cukrus (27 gr);
  • virintas vanduo;
  • probiotikai – gerosios PRB (pieno rūgšties bakterijos)

Sveikatinimo poveikį suteikia unikali bakterijų sudėtis, jos dauginasi žarnyne, išskiria fermentus – biologiškai aktyvias medžiagas, kurios slopina patogeninės ir sąlygiškai patogeniškos mikrofloros augimą ir vystymąsi, čia svarbu vaidmenį atlieka laktobakterijos, kurios gaminą pieno rūgštį. Dėl šio proceso žarnyne normalizuojama mikrobų sudėtis, išvalomos žarnyno sienelės nuo nesuvirškintų maisto likučių, o tai prisideda prie aktyvaus toksinų pašalinimo iš organizmo, netrukdomo biologiškai aktyvių ir maistinių medžiagų pristatymo.

Probiotinį gėrimą „Sveikuolių gira“ galite užsisakyti:

Palangos Sveikatingumo Centras

37069035700, Augustė,

psvcentras.auguste@gmail.com

Daukanto g. 10, Palanga, Lietuva

Plačiau apie virškinimą

Viskas, ką žmogus suvalgo, yra virškinama virškinimo trakte. Organizmas pasisavina reikalingus elementus, o nereikalingus, dar kitaip vadinamas atliekas arba toksinus pašalina. Maistinės medžiagos, tai su maistu gaunamos natūralios arba sintetinės cheminės medžiagos, aprūpinančios organizmo ląsteles energija.
Jos yra žaliava gyvybiniams organizmo procesams, medžiaga audiniams augti, atsistatyti ir veikti. Yra žinoma, kad žmogus neturi visų būtinų fermentų, skirtų virškinti įvairius maisto produktus, bet mes turime padėjėją – mikrobiotą, kurios dėka įvairių rūšių  baltymai, riebalai ir angliavandeniai gali būti perdirbami ir absorbuojami organizme.

Kokį maistą valgyti, arba kokia mityba yra tinkama?

Visų pirma, tai natūralus neperdirbti maisto produktai (be pridėtinio cukraus) daržovės, salotos, žemo glikeminio indekso kruopos ir vaisiai. Suaugęs žmogus turėtų suvalgyti apie 20–35 g maistinių skaidulų ir tiek pat ląstelienos per dieną. Taip pat reikia įvairių – žemo glikeminio indekso grūdų, selenų, tai yra  natūralus vitaminų, mineralų ir prebiotikų šaltinis (gerųjų bakterijų maistas), nes prebiotikai – tai maistas nuosavoms žarnyno bakterijoms.
Tam, kad gerosios bakterijos galėtų egzistuoti ir augti jūsų žarnyne, joms reikalinga speciali terpė. Ją sukurti gali padėti rūgštus maistas, fermentuotos daržovės (pvz., rauginti kopūstai) natūralus jogurtas, natūraliai fermentuota gira. Juose yra ne tik probiotikų, bet ir tam tikros rūšies rūgščių, tokių kaip, pieno, acto rūgštis, tai yra sveikos rūgštys, sukuriančios gerųjų bakterijų augimui reikalingą pH.

Probiotinė gira, imbiero ir ciberžolės pagrindu

Tad, jei jaučiate, kad netinkamai maitinatės – valgote daug perdirbto, gražiai įpakuoto „šlamštmaisčio“ ir maistinės skaidulos jūsų racione nesiekia 30g. per parą, būtina vartoti papildomus produktus, arba papildus. Puikiu pasirinkimu gali tapti fermentuotas natūralus produktas, probiotinis gėrimas – gira. Probiotinis gėrimas, tai lengvai virškinamas mitybos produktas, pagrįstas natūraliais ingredientais, su labai mažu kiekiu pridėtinio cukraus (27)gr. vienam litrui. Fermentacijos proceso metu visą cukrų, kaip maistą suvartoja pridėtinės – PRB (pieno rūgšties bakterijos) kurios puikiai dauginasi specialiai joms sukūrtoje terpėje. Mūsų gaminamo produkto unikalumas, tai PRB (pieno rūgšties bakterijos) ne pieno produktuose!

Kuo mums yra naudingos PRB gerosios – simbiotinės bakterijos?

Pieno rūgšties bakterijos (PRB) lakto – bifidobakterijos gaminančios pieno rūgštį, tai svarbi bakterijų – simbiontų grupė  gyvūnams ir augalams. Gamtoje jų yra augalų, vaisių,  daržovių paviršiuje, taip pat piene, žmonių, gyvūnų, paukščių ir žuvų išoriniuose ir vidiniuose epitelio sluoksniuose. Pagrindinė jų savybė yra gebėjimas sudaryti pieno rūgštį, kaip pagrindinį fermentacijos produktą.
Ko reikia, kad PRB bakterijos galėtų egzistuoti ir augtu mūsų žarnyne?

Joms reikalinga speciali terpė. Ją sukurti gali padėti rūgštus maistas, fermentuotos daržovės, daugiau apie tai galite pasiskaityti čia: ( https://www.psvcentras.lt/gerosios-zarnyno-bakterijos/). Juose yra ne tik probiotikų, bet ir tam tikrų rūgščių, tokių kaip pieno rūgštis, acto rūgštis, tai yra sveikos rūgštys sukuriančios žarnyne gerųjų bakterijų augimui palankia pH terpę. Pieno rūgšties susidarymas, kurį sukelia laktobakterijos, sumažina žarnyno turinio pH žemiau 4 punktų.

Kuo probiotinė gira yra naudinga?

Probiotinė gira, kuri pagaminta imbiero ir ciberžolės pagrindu, puikiai tinka norintiems pagerinti virškinamąjį traktą, normalizuoti medžiagų apykaitą, sustiprinti imunitetą, pašalinti toksinus iš organizmo. Atsiminkite, kad: žarnyno atstatymas yra geros sveikatos ir ilgaamžiškumo pagrindas.
Gira padeda išlaikyti sveiką odą, virškinimo sistemą, sumažina diskomfortą ir pilvo pūtimą, palaiko kvėpavimo takų veiklą, gali prisidėti prie vaikų sveikatos palaikymo.
Probiotinė gira puikiai atgaivina ir yra naudinga mūsų organizmui. Ji gerai atstato prarastų skysčių balansą, stimuliuoja skrandžio sulčių ir tulžies išsiskyrimą, giroje gausu B grupės vitaminų.

Kokia pagrindinė gerųjų bakterijų (mikrobiotos) nauda mūsų organizmui?

• Bakterijos yra imuninės sistemos dalis, jos stimuliuoja imuninę sistemą (70% organizmo imuniteto priklauso nuo gerųjų bakterijų, tai – imuniteto pagrindas)
• Palaiko normalų PH (rūgščių bei šarmų pusiausvyrą)
• Maistą, kuris nėra pilnai suvirškintas, renkasi bakterijos;
• Mažėja ligų tikimybė;
• Gamina B grupės vitaminus, amino rūgštis, virškinimo fermentus;
• Slopina pūlingus virškinimo trakto procesus;
• Skatina vitaminų, amino rūgščių, mineralų, angliavandenių, baltymų sintezę.

Kodėl geriau gerti būtent skystus probiotikus?
Mūsų skrandžio paskirtis, visą maistą suskaldyti į stambias frakcijas, pertrinti jį, vyksta cheminis – mechaninis apdirbimas, skrandyje yra 100 % – rūgštinė terpė, kas ten gali išgyventi?
Reikia, kad probiotikai – gerosios PRB (pieno rūgšties bakterijos)  neužsibūtu skrandyje ir tiesiai patektų į plonąjį  žarnyną (šarminę terpę) Geriant mažais gurkšniais, gėrimas (probiotinė gira)per stemplę, per viršutinę skrandžio gaubtinę, patenka tiesiai į plonąjį žarnyną.
 
Kodėl reikia gerti mažais gurkšniais?
Geriant, ryjant dideliais kąsniais skystis bėgdamas per stemplę, nespės sušilti iki 37 laipsnių (kūno temperatūros) šalto skysčio organizmas į žarnyną nepraleis (organizmą ištiktų šokas) prievartis užsidarys ir skystis bus tol kol sušils.
Na, o kas atsitinka rūgštinėje terpėje? Tam, kad tabletės – gerosios bakterijos nežūtų rūgštinėje terpėje, jų turinys turi būti kapsulėje, kuri suyra tik plonajame žarnyne (šarminėje aplinkoje).

Gerųjų bakterijų probiotinė gira – ‘’Ciber drink’’
Mūsų gaminamo produkto unikalumas, tai PRB (pieno rūgšties) bakterijos, ne pieno produktuose!
Fermentuojasi nuo 4 iki 6 dienų. (Fermentacija yra organinių medžiagų, cukraus, krakmolo ir kt.medžiagų irimo procesas, veikiamas fermentų, kuriuos gamina tam tikros rūšies PRB bakterijos). Dėl to gauname išskirtinio skonio ir labai naudingą produktą, kuriame yra daug simbiotinių – gyvųjų bakterijų ir gyvybiškai svarbių produktų, metabolitų, vitaminų, mineralų, organinių rūgščių, fermentų, trumpų grandinių riebiųjų rūgščių ir kt. Pagamintą produktą supilstome į hermetiškus sulčių maišelius po 3-5 litrus, laikant šaldytuve, galiojimo laikas apie 50 dienų . Gira geriama po 200 g. ryte ir vakare, mažais gurkšneliais, prieš valgymą. Paprastai 5 litrų gėrimas sunaudojamas per 10 – 15 dienų.

Probiotinę girą „Ciber drink’’galite užsisakyti:
Palangos Sveikatingumo Centras
Daukanto g. 10, Palanga, Lietuva

37069035700, Augustė,

psvcentras.auguste@gmail.com

Rekomenduojamos Stovyklos

 

Pasidalinti

Nėra komentarų

Rašyti komentarą

KĄ VALGYTI VAKARE, KAD NEAUGTŲ SVORIS?